MŚP dojrzałe technologicznie cyfryzują się małymi krokami

Blogi i artykuły

Sektor MŚP w ostatnim czasie cyfryzuje się całkiem sprawnie.

12 czerwca 20227 minut
MŚP dojrzałe technologicznie cyfryzują się małymi krokami

Magazyn.brandsit.pl

Sektor MŚP w ostatnim czasie cyfryzuje się całkiem sprawnie. Szczególnie w obszarze zarządzania danymi, polskie firmy dostrzegają korzyści płynące z ich przetwarzania i w coraz większym stopniu implementują rozwiązania technologiczne, które nie tylko ułatwiają zarządzanie, ale także pozwalają osiągać realne korzyści biznesowe, niemożliwe do osiągnięcia bez wsparcia technologii. Proces cyfryzacji zdecydowanie przyspieszyła pandemia, która przełamała barierę sposobu myślenia o rozwiązaniach technologicznych wśród osób zarządzających MŚP. Co szczególnie istotne dla branży IT, ograniczenia kadrowe i finansowe MŚP w wielu przypadkach wykluczają możliwość ich skokowej cyfryzacji. Zamiast tego, przedsiębiorstwa skupiają się na metodzie małych kroków i rozważnie, ale konsekwentnie inwestują w nowe rozwiązania, na co w wywiadzie dla BrandsIT zwrócił uwagę Jan Kubalski, Business Development Manager w Iron Mountain.