Sikker og bærekraftig gjenvinning av datasentre

Blogger og artikler

Fremme gjenbruk av IT-utstyr fra datasentre og bidra til et bærekraftig klima med Iron Mountains sikre ITAD-tjeneste. Les mer her!

20. juli 20227 minutter
Safe and sustainable recycling of data centres

For bedrifter kan det være kostbart å ha egne datasentre, både når det gjelder tid og penger. Det krever ofte mye ressurser både i form av ansatte som skal ha ansvaret, i tillegg til at det forbruker enorme mengder med strøm. I dag stilles det høye krav om at bedrifter skal jobbe bærekraftig, noe som innebærer at datasenteret må drives på en miljøvennlig måte. I tillegg skiftes IT-utstyret ut raskere enn noen gang og man trenger en strategi for hvordan bedriften kan ta vare på det gamle utstyret på en trygg og effektiv måte.

En måte bedrifter med egne datasentre kan bli mer bærekraftige, er å innføre sirkulære modeller. Dette kommer med både økonomiske fordeler samt fordeler for miljøet. Sirkulær økonomi handler i stor grad om å utnytte jordens ressurser ved å gå inn for gjenbruk og ta andre klimasmarte valg.

Datasentre er en stor miljøsynder.

Historisk sett har hvert nye datasenter som er blitt bygget med nytt IT-utstyr hatt en negativ innvirkning på klimaet. Industrigenererte karbondioksidutslipp har økt med 400 millioner tonn siden 2013.1 Vi må derfor sammen gjøre et skifte fra å produsere og bruke helt nytt utstyr til mer ansvarlige og bærekraftige vekstmodeller – en såkalt sirkulær forretningsmodell. Hvis vi for eksempel gjenbruker 5 millioner servere i stedet for å kjøpe nye, vil karbondioksidutslippet som oppstår i forbindelse med ny produksjon reduseres med 10 millioner tonn. Dette kan sammenlignes med to millioner biler hvert år.2

Sirkulære datasentre med Iron Mountain

I dag går stadig flere bedrifter over til skybaserte løsninger eller velger å outsource datasentrene sine fordi kostnadene og ressursene som kreves for å drive egne datasentre blir for høye. Ved avvikling av bedriftens eget datasenter er sikkerhet og bærekraft to nøkkelord. All data må slettes sikkert og effektivt, og alt IT-utstyr som ikke lenger skal brukes må håndteres korrekt.

Dette gjelder også for bedrifter som ønsker å beholde datasentrene sine, men heller vil gå over til en mer miljøvennlig, sirkulær forretningsmodell. Som bedrift må du ha en strategi for hvordan du skal administrere datasenteret ditt og dette inkluderer en strategi for hvordan du tar vare på gammelt IT-utstyr. Fremming av gjenbruk er en nødvendighet for klimaets skyld.

ITAD for en bedre verden

ITAD er Iron Mountains tjeneste for sikker og bærekraftig gjenvinning av IT-utstyr. Enten du som bedrift trenger å legge ned hele eller deler av datasenteret ditt, eller ønsker å erstatte gammelt IT-utstyr som ikke lenger fungerer, er ITAD en ansvarlig løsning.

Mange utgåtte IT-ressurser fra datasentre som servere, rack, lagringssystemer og nettverkskomponenter kan gjenopprettes og gjenbrukes. Vi tar oss av hele prosessen og du kan føle deg trygg på at alt gjøres etter alle kunstens regler. Med ITAD sikrer du at sensitive bedriftsdata ikke lekkes ut. Våre eksperter renser utstyret for all informasjon og reparerer det hvis det er nødvendig. Deretter selges vi til høystbydende og du får pengene fra salget. En kostnadseffektiv løsning der du maksimerer verdien av IT-utstyret ditt samtidig som du tar ansvar for klimaet.

Hvorfor Iron Mountain?

Vi kan hjelpe deg ved å ta vare på det gamle IT-utstyret ditt når du velger å gå mer og mer over til skyen, eller hvis du velger å outsource hele datasenteret ditt. På Iron Mountain har vi lang og solid erfaring med sikker informasjonshåndtering og vet hva som skal til for å restaurere det gamle utstyret ditt uten fare for at sensitiv informasjon lekker ut. Vi håndterer alltid informasjonen og utstyret ditt som om det var vårt eget. Sikkerhet og bærekraft er tilstede i alt vi gjør for å sikre at dataene dine er beskyttet til enhver tid, og at vi sammen kan bidra til et mer bærekraftig klima.

Vil du vite mer om hvordan vi på Iron Mountain kan hjelpe bedriften din med gjenvinning av datasenter? Kontakt oss i dag!

Kilder:
1,2 IT Renew – Vision 2045
https://www.itrenew.com/circularity-overview

Elevate the power of your work

Få en GRATIS konsultasjon i dag!

Slik kommer du i gang